Krótka historia:
Auto w rodzinie - użytkowane przez mojego ojca, później brata, szwagra, teraz przeze mnie

Później auto trafiło w ręce mojego brata, który niesamowicie o nie dbał to jemu zawdzięczam mój sentyment do tego auta, zapoczątkował remont: wymiana blach zmiana koloru itp.. brat postanowił wyjechać do Anglii i zostawił fiata na jakiś czas, później trafił w ręce szwagra.
Przyszedł czas gdy auto trafiło w ręce szwagra i nabrało trochę "wiejskiego tuningu" co z czasem doprowadzilo do tego że fiat został odstawiony do garażu na 4 lata, gdzie sobie ładnie gnił, i wchłaniał wilgoć...
W końcu dotarło do mnie, że nie mogę tego tak zostawić, a łzy brata na widok pozostawionego w takim stanie fiata - jeszcze bardzie mobilizowały mnie do tego by coś z tym zrobić. W roku 2010 ukończyłem 18 Lat, poszedłem na prawo jazdy, i z dniem 21.08.2010 postanowiłem wypchać fiata na powietrze, łatwo nie było: wszystko zapieczone...
Auto na starcie zostało umyte, później rozebrane: wnętrze, zewnątrz - Tak by można wszystko oczyścić i oszacować na czym stoję..
Mój wielki zapał do tego by przywrócić fiata do odpowiedniego stanu, doprowadził do tego że ukończyłem LEDWO klasę 3 technikum w dodatku z zachowaniem nagannym

Mój każdy zarobiony grosz w weekendy poszedł na remont: zakupiony został silnik 1.6 GLE o przebiegu 49 tyś, kupiłem parę innych potrzebnych gratów, i buda trafiła do remontu(malowanie, wstawka na progu), 06.11.2010 - Moim oczom ukazał się fiat w nowym kolorze:
w dniu 02.11.2011 zdałem prawo jazdy i od razu załatwiłem przegląd fiacikowi, od tego czasu stałem się szczęśliwym posiadaczem fiata, którego ciągle upiększam ;p Auto z kawałem ciekawej historii - DLA MNIE, mnóstwo planów co do tego fiata, pierw szkoła bla bla bla
Wszystkiego dokładnie nie opisuję bo by mnie tu brakło ;p
Kilka zdjęć z remontu:
https://picasaweb.google.com/117613631141270764700
Ogólny opis zmian, i świeże zdjęcia:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/125P/115534
W najbliższym czasie postaram się bardziej uzupełnić temat.